Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 12.06.2017 00:59 Publikacja: 12.06.2017 07:30
Foto: materiały prasowe, Kuchnia+
Do hummusu jako narodowej potrawy przyznają się Izraelczycy, Libańczycy, Palestyńczycy. Wikipedia wylicza sześć różnych pisowni dla tego smakołyku, jednak co do jego receptury nikt się nie spiera. Tworzą go ugotowana ciecierzyca utarta z tahini, z sokiem z cytryny, solą oraz z czosnkiem.
Ta podstawowa potrawa na Bliskim Wschodzie zrobiła karierę na całym świecie – ma swoich fanów i Ameryce i w Europie. Spór o własność do hummusu trafił nawet do międzynarodowego trybunału sprawiedliwości…
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
19. Festiwal Filmu i Sztuki BNP Paribas Dwa Brzegi odbędzie się w dniach 26 lipca – 3 sierpnia 2025 roku w Kazim...
Latem w kinach można obejrzeć „Piknik pod wiszącą skałą” Petera Weira. Wrócą też na ekrany po 50 latach „Szczęki...
O Złote Lwy tegorocznego Festiwalu Polskich Filmow Fabularnych w Gdyni będzie we wrześniu walczyło 16 tytułów, w...
Paolo Genovese, reżyser przeboju „Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie” z Kasią Smutniak, proponuje teraz film...
Moda na motocykle przybiera na sile już od kilku lat. W ubiegłym roku liczba nowych rejestracji była dwa razy wyższa niż pięć lat wcześniej.
Dokument „Dzieci z Favoriten" jest ważną opowieścią o problemach migracji. Teraz zaktualizowały go wydarzenia os...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas