Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 20.08.2019 19:40 Publikacja: 20.08.2019 21:00
Foto: materiały prasowe
40 proc. polskich konsumentów interesuje się produktami ekologicznymi, w pierwszej kolejności spożywczymi. Na co powinni uważać podczas zakupów?
Przede wszystkim na oznakowanie, tj. czy produkt ma charakterystyczne logo rolnictwa ekologicznego – prostokąt w jasnozielonym kolorze, na którym białe gwiazdki układają się w kształt liścia. Ten unijny symbol poświadcza, że metoda produkcji jest ekologiczna. Poza tym wszystkie nazwy „bio", „eko", „ekologiczny" i pochodne także są jej wskaźnikiem. Czasem zdarza się, że nazwy są stosowane w nieprawidłowy sposób, przez producentów niecertyfikowanych.
Przy zachodzących w Polsce zmianach pokoleniowych i ekonomicznych gastronomia jest wręcz skazana na sukces, choc...
Negocjowana właśnie umowa Unii z Indiami to strategiczne posunięcie, które może na nowo zakotwiczyć Europę w mul...
W świecie pełnym konfliktów i przemocy, w którym współzależność stała się bronią, a dotychczasowe sojusze trzeba...
Ostatnie działania polskiego rządu na rzecz przemysłu stalowego nie są dalekosiężną, strategiczną odpowiedzią na...
Zamiast z górnikami rząd powinien umówić się z obywatelami na ramy transformacji energetycznej. I pokazać kierun...
Hasło „suwerenność technologiczna” musi w Europie stać się ciałem. I to szybko. Do zagrożeń związanych z potężną...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas