Reklama
Rozwiń
Reklama

Gdy w mięsie jest za mało mięsa to inspektor ustali karę

Producent, który zaniża w artykule spożywczym zawartość mięsa o 17 proc. i świadomie jako składnik podaje schab wieprzowy, zamiast mięsa wieprzowego dopuszcza się zafałszowania produktu.

Publikacja: 15.06.2017 13:00

Gdy w mięsie jest za mało mięsa to inspektor ustali karę

Foto: Fotolia

Spór w sprawie dotyczył kary za wprowadzenie do obrotu zafałszowanej partii artykułu rolno- spożywczego.

Problemy ukaranej spółki zaczęły się od wizyty wojewódzkiego inspektoratu jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. W listopadzie 2015 r. inspektorzy przeprowadzili kontrolę w spółce w zakresie jakości handlowej przetworów mięsnych. W trakcie działań pobrano do badań laboratoryjnych próbkę artykułu rolno-spożywczego, którą przekazano do specjalistycznego laboratorium.

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Dodatkowe -10% na BLACK WEEK

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Week - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Prawo w Polsce
Koniec niechcianych polowań? Co się zmieni w prawie łowieckim
Materiał Promocyjny
Twoja gwiazda bliżej niż myślisz — Mercedes Van ProCenter
W sądzie i w urzędzie
Polska musi uznać małżeństwo jednopłciowe zawarte w UE. Wyrok TSUE
Administracja państwowa
Były prezes NIK Krzysztof Kwiatkowski skazany za ustawianie konkursów
Spadki i darowizny
O ważności wydziedziczenia i zachowku. Jak napisać skuteczny testament?
Materiał Promocyjny
Cyberprzestępcy zwiększają skalę ataków na urządzenia końcowe – komputery i smartfony
Nieruchomości
Mniej pełnomocników na walnych zgromadzeniach w spółdzielniach mieszkaniowych
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama