Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 25.02.2019 13:20 Publikacja: 25.02.2019 13:20
Foto: Shutterstock
Czosnek, cebula, pory, szczypiorek i szalotki są uprawiane na całym świecie i często stanowią podstawę rodzinnych posiłków. Sklasyfikowano je jako podrodzinę o nazwie czosnkowe. Badania wykazały, że rośliny z tej grupy zawierają związki chemiczne między innym flawonoidy i związki organiczne siarki, które są bioaktywne. Flawonoidy występujące w roślinach czosnkowych (występują też w kakao czy czerwonym winie) są antyoksydantami niszczącymi wolne rodniki, czyli jedną z głównych przyczyn nowotworów.
Skumulowane koszty ustawy o minimalnym wynagrodzeniu dla pracowników ochrony zdrowia w tym roku pochłoną jedną c...
Każdego dnia w Polsce 160 osób umiera przedwcześnie z powodu otyłości. Choroba powoduje ponad 200 powikłań, z kt...
Czy jedzenie późno w ciągu dnia rzeczywiście utrudnia utratę wagi? To pytanie pojawia się często, gdy ktoś chce...
Europejski przemysł farmaceutyczny to sektor globalnie konkurencyjny. Wchodzimy jednak w bardzo wymagający okres...
VELUX Polska, obchodząca w tym roku 35-lecie obecności na rynku jest jedną z tych firm, które współtworzyły polską branżę budowlaną. Od podstaw budowała kategorię użytkowych poddaszy, inwestując w przemysł, rozwijając lokalnych dostawców i kształtując standardy zrównoważonego rozwoju.
Konkurencja na świecie się zaostrza. W niektórych obszarach Europa zaczyna tracić pozycję – mówi Oliver Várhelyi...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas