Reklama

Pasażerowie to za mało. Japońskie koleje chcą zarabiać na rybach

W przypadku ryb czas ma olbrzymie znaczenie dla zachowania świeżości. Japoński przewoźnik pasażerski ma rozwiązanie dla restauracji w Tokio.

Aktualizacja: 28.08.2020 14:24 Publikacja: 28.08.2020 14:15

Pasażerowie to za mało. Japońskie koleje chcą zarabiać na rybach

Foto: Adobe Stock

Świeżość ryb ma kluczowe znaczenie dla szefów kuchni i ich klientów. Szczególne ważne jest to w Japonii, w której wszelkie ryby i owoce morza cieszą się powszechną miłością. Najlepsze restauracje w Tokio stawiają sobie za punkt honoru oferowanie jak najświeższych ryb, więc zapotrzebowanie na szybki transport jest spore. Choć Tokio leży nad morzem, to wiele ryb dostarczanych jest z dalszych regionów Japonii, na przykład z odległego o 350 km Sendai w prefekturze Myiagi.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Transport
Boeing wylądował w morzu. Lotniczy wypadek w Hongkongu
Materiał Promocyjny
W poszukiwaniu nowego pokolenia prezesów: dlaczego warto dbać o MŚP
Transport
Adam Sanocki: Lotniska, to nie tylko pasażerowie i samoloty. To wielki wkład w gospodarkę
Transport
Jak Putin doleci do Budapesztu? Viktor Orbán mówi, że wszystko załatwi
Transport
Wreszcie dobre wiadomości z Boeinga. Samolotów B737 MAX będzie coraz więcej
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Transport
Kreml chce, by Musk zbudował tunel z Alaski do Syberii. Trump: Ciekawy pomysł
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Reklama
Reklama