Reklama

Pasażerowie to za mało. Japońskie koleje chcą zarabiać na rybach

W przypadku ryb czas ma olbrzymie znaczenie dla zachowania świeżości. Japoński przewoźnik pasażerski ma rozwiązanie dla restauracji w Tokio.

Aktualizacja: 28.08.2020 14:24 Publikacja: 28.08.2020 14:15

Pasażerowie to za mało. Japońskie koleje chcą zarabiać na rybach

Foto: Adobe Stock

Świeżość ryb ma kluczowe znaczenie dla szefów kuchni i ich klientów. Szczególne ważne jest to w Japonii, w której wszelkie ryby i owoce morza cieszą się powszechną miłością. Najlepsze restauracje w Tokio stawiają sobie za punkt honoru oferowanie jak najświeższych ryb, więc zapotrzebowanie na szybki transport jest spore. Choć Tokio leży nad morzem, to wiele ryb dostarczanych jest z dalszych regionów Japonii, na przykład z odległego o 350 km Sendai w prefekturze Myiagi.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Transport
Polacy mistrzami odbioru paczek. E-commerce nie nadąża za tempem
Transport
Porządki w Grupie Lufthansy. Wszystkie decyzje będą podejmowane w Niemczech
Transport
Polskie lotniska najlepsze w Europie. Będzie rekord odprawionych pasażerów
Transport
Największy port zbożowy Rosji sparaliżowany przez dekret Putina
Materiał Promocyjny
Bieszczady to region, który wciąż zachowuje aurę dzikości i tajemniczości
Transport
Tak mało taksówek jeszcze nie było
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama