Aktualizacja: 19.03.2018 12:40 Publikacja: 19.03.2018 12:25
Foto: Twitter
SAARTJ to jedna z restauracji w Luizjanie. Prowadzi ją nigeryjski szefa kuchni Tunde Wey. Właściciel postanowił, że biali klienci będą płacić w niej za posiłek więcej, niż Afroamerykanie.
Przeprowadzone w 2013 roku badanie wykazało, że przeciętny dochód Afroamerykanina w Luizjanie był o 54 procent niższy niż w przypadku osoby białej.
Własne życie dla obrony państwa jest gotowych poświęcić 14 proc. Polaków - wynika z najnowszego badania IBRiS dl...
Nie trzy, ale dziesięć lat nieprzerwanego pobytu cudzoziemca w Polsce – PiS chce zaostrzyć warunki uzyskania pol...
Według szacunków serwisu Birth Gauge dzietność w Polsce wyniesie w 2025 roku mniej niż połowę współczynnika gwar...
Resort kultury podważył sens przyznawania przez Instytut Pileckiego stypendiów na projekty realizowane przez bia...
Nie wystarczy polskie pochodzenie, by zostać repatriantem. Rząd ujawnia nadużycia w programie repatriacji i prze...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas