Reklama
Rozwiń
Reklama

Otwarcie pierwszej podwodnej restauracji w Europie

Na północnym wybrzeżu Norwegii już dzisiaj otwarta zostanie pierwsza podwodna restauracja w Europie. Zaprojektowany przez popularną, norweską firmę architektoniczną Snohetta lokal, będzie miał trzy piętra i szerokie na 10 metrów panoramiczne okno, przez które będzie można podziwiać morską florę i faunę.

Aktualizacja: 20.03.2019 09:53 Publikacja: 20.03.2019 09:36

adm

Under, pierwszy w Europie podwodny lokal gastronomiczny znajduje się na północnym wybrzeżu Norwegii i od kilku miesięcy budzi wielkie zainteresowanie turystów z całego świata.

Celem pomysłodawców restauracji było połączenie najlepszych elementów Norwegii. - Przyciągniemy turystów z całego świata. To jest naszym celem. Mam nadzieję i wierzę, że będzie to początek nowej ery w branży turystycznej - powiedział jeden z pomysłodawców restauracji, Gaute Ubostad. 

Dodatkowe -10% na BLACK WEEK

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Week - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Społeczeństwo
Słoweńcy byli za legalizacją eutanazji. Po roku zmienili zdanie
Materiał Promocyjny
Twoja gwiazda bliżej niż myślisz — Mercedes Van ProCenter
Społeczeństwo
Państwo socjalne przerosło Niemców
Społeczeństwo
Amerykanie są już mniej krwiożerczy
Społeczeństwo
Watykan przekonał Aleksandra Łukaszenkę. Niezłomny ksiądz wyszedł na wolność
Materiał Promocyjny
Cyberprzestępcy zwiększają skalę ataków na urządzenia końcowe – komputery i smartfony
Społeczeństwo
Brytyjczycy wybrali słowo roku. „Oddaje ducha 2025”
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama