Reklama

Otwarcie pierwszej podwodnej restauracji w Europie

Na północnym wybrzeżu Norwegii już dzisiaj otwarta zostanie pierwsza podwodna restauracja w Europie. Zaprojektowany przez popularną, norweską firmę architektoniczną Snohetta lokal, będzie miał trzy piętra i szerokie na 10 metrów panoramiczne okno, przez które będzie można podziwiać morską florę i faunę.

Aktualizacja: 20.03.2019 09:53 Publikacja: 20.03.2019 09:36

Foto: Snohetta/Plompmozes

adm

Under, pierwszy w Europie podwodny lokal gastronomiczny znajduje się na północnym wybrzeżu Norwegii i od kilku miesięcy budzi wielkie zainteresowanie turystów z całego świata.

Celem pomysłodawców restauracji było połączenie najlepszych elementów Norwegii. - Przyciągniemy turystów z całego świata. To jest naszym celem. Mam nadzieję i wierzę, że będzie to początek nowej ery w branży turystycznej - powiedział jeden z pomysłodawców restauracji, Gaute Ubostad. 

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Społeczeństwo
„Nieukarane zło się rozrasta”. Ukraińska noblistka, Ołeksandra Matwijczuk, o podejściu Zachodu do wojen
Społeczeństwo
Greta Thunberg twierdzi, że była torturowana w izraelskim więzieniu
Społeczeństwo
Trwa akcja ratunkowa pod Mount Everest. Utknęły tam setki turystów
Społeczeństwo
Pomnik Jana Pawła II w Rzymie zdewastowany. „Atak na symbol pokoju i pojednania”
Społeczeństwo
Książę William zapowiada zmiany w monarchii. „Czasem trzeba spojrzeć na tradycję i zadać pytanie, czy to wciąż ma sens”
Reklama
Reklama