Reklama
Rozwiń
Reklama

Przedłuża się prywatyzacja KSC

Krajowa Spółka Cukrowa zmieni właściciela najwcześniej w 2016 r. Uprawnieni do jej akcji plantatorzy i pracownicy obawiają się, że nie zdąży przygotować się do uwolnienia unijnego rynku cukru.

Publikacja: 15.04.2015 22:00

Krajowa Spółka Cukrowa zmieni właściciela najwcześniej w 2016 roku.

Krajowa Spółka Cukrowa zmieni właściciela najwcześniej w 2016 roku.

Foto: Flickr

Mija półtora roku, od kiedy Ministerstwo Skarbu Państwo (MSP) ogłosiło rozpoczęcie trzeciego – i jak zaznaczyło wówczas, ostatniego – podejścia do prywatyzacji Krajowej Spółki Cukrowej, nazywanej Polskim Cukrem. Optymistyczny scenariusz zakładał, że sprzedaż 80 proc. akcji należących do państwa ruszy na początku 2014 r. Dziś wiele wskazuje, że nie dojdzie do tego nawet w 2015 r.

Cena dzieli

Pozostało jeszcze 91% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama