Rosyjska tequila tylko do koktaili? „Nie wystarczy postawić produkt na półce”

W ślad za whisky, ginem i rumem rosyjskie koncerny alkoholowe rozpoczęły produkcję tequili. Jednak Rosjanie nie chcą podróbek. Uważają, że są dobre tylko do przygotowania drinków w barach i restauracjach.

Publikacja: 16.01.2024 13:14

Rosyjska tequila tylko do koktaili? „Nie wystarczy postawić produkt na półce”

Foto: Adobe Stock

W styczniu dwie marki tequilli zostaną wprowadzone przez dystrybutora Luding Group, który uzyskał zgodę władz Meksyku. Popyt na wódkę z kaktusa jest w Rosji ograniczony, a lokalnie butelkowane napoje nie będą w stanie konkurować ze znanymi importowanymi markami – twierdzą rosyjscy eksperci, w wypowiedzi dla gazety Kommersant.

Gin made in Russia

Pozostało 92% artykułu
Miesięczny limit darmowych artykułów został wyczerpany

Ten artykuł przeczytasz z aktywną subskrypcją rp.pl!

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Czytaj bez ograniczeń artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Przemysł spożywczy
Zniknęły procenty. Fatalna pomyłka producenta popularnego polskiego piwa
Przemysł spożywczy
Kotlet hodowany z komórki powstanie w Polsce? NCBiR dał 9 mln na badania
Przemysł spożywczy
Restauracje znów na fali. Boom na foodtrucki i posiłki zamawiane online
Przemysł spożywczy
Kolejna ukraińska sieć próbuje sił w Polsce. Tym razem chodzi o kawiarnie
Materiał Promocyjny
Mity i fakty – Samochody elektryczne nie są ekologiczne
Przemysł spożywczy
Znika polski browar z tradycjami. Sąd ogłosił upadłość