"Action on Sugar": sieci przesładzają napoje

Po krytycznym raporcie brytyjskiego "Action on Sugar" sieci Starbucks i Costa zapowiedziały ograniczenie ilości cukru w gorących napojach.

Publikacja: 18.02.2016 13:11

"Action on Sugar": sieci przesładzają napoje

Foto: 123rf.com

Starbucks zobowiązał się, że do końca 20120 roku ograniczy ilość cukru w swoich gorących napojach o 25 proc. jednocześnie sieć zwróciła uwagę, że ma w ofercie napoje typu "light".

Także konkurent amerykańskiej sieci Costa zapowiedział  "poważne działania" i obiecał popracować nad "zbilansowaniem" swojej oferty.

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników
Przemysł spożywczy
Zakaz reklamy piwa? Ministerstwo nie mówi „nie”
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem