Zamienniki mięsa chwyciły w Polsce. Wpisujemy się w światowe trendy

Już nawet 100 mln zł jest wart rynek zamienników mięsa w Polsce. Tym samym wpisujemy się w światowe trendy. Inwestycje w tej branży potwierdzają zainteresowanie konsumentów.

Publikacja: 06.07.2022 21:00

Zamienniki mięsa chwyciły w Polsce. Wpisujemy się w światowe trendy

Foto: Bloomberg

Polski rynek zamienników mięsa jest dalekim odbiciem globalnej sceny, ale powtarza te same trendy. Polskie firmy wypuszczają masowo nowe produkty. Rosnącej dwucyfrowo sprzedaży nie przeoczył Nielsen.

Lawina ruszyła

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama