Zamienniki mięsa chwyciły w Polsce. Wpisujemy się w światowe trendy

Już nawet 100 mln zł jest wart rynek zamienników mięsa w Polsce. Tym samym wpisujemy się w światowe trendy. Inwestycje w tej branży potwierdzają zainteresowanie konsumentów.

Publikacja: 06.07.2022 21:00

Zamienniki mięsa chwyciły w Polsce. Wpisujemy się w światowe trendy

Foto: Bloomberg

Polski rynek zamienników mięsa jest dalekim odbiciem globalnej sceny, ale powtarza te same trendy. Polskie firmy wypuszczają masowo nowe produkty. Rosnącej dwucyfrowo sprzedaży nie przeoczył Nielsen.

Lawina ruszyła

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników
Przemysł spożywczy
Zakaz reklamy piwa? Ministerstwo nie mówi „nie”
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem