Reklama

Gotowanie jest sztuką czy nauką?

Na to pytanie próbują odpowiedzieć w brytyjskim filmie dwaj fachowcy w swoich dziedzinach – kucharz i naukowiec.

Publikacja: 02.01.2017 07:00

Foto: Kuchnia+

Zabawne, ale i pouczające spotkanie przy kuchennym blacie jest też okazją do wzbogacającej wymiany doświadczeń. – Liczy się wyszkolenie, ciężka praca, ale też uważność i zrozumienie – wylicza Marcus Wareing, szef kuchni szczycący się dwoma prestiżowymi gwiazdkami Michellina za swoje kulinarne wyczyny i dodaje: – Jedyne na czym mi zależy, to – smak.

– Postaram się wykorzystać naukę, żeby gotować lepiej od Markusa – deklaruje Mark Miodownik, profesor londyńskiego University College zajmujący się inżynierią materiałową. – Jedzenie to przecież materiał.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Film
Złoty Lew dla Jima Jarmuscha za „Father Mother Sister Brother”
Film
Wenecja 2025: Złoty Lew dla Jima Jarmuscha za „Father Mother Sister Brother”
Film
Wenecja 2025: Dla kogo wenecki Złoty Lew?
Film
Ostatnie godziny umierającej małej Palestynki. Jedna z dziesięciu tysięcy
Film
Nie żyje aktor Graham Greene. Miał 73 lata
Reklama
Reklama