Reklama

Niespodziewany kłopot restauracji z otwarciem. Brak ludzi

Powrót brytyjskiego sektora gastronomicznego do normalności okazuje się być trudniejszy niż się wydawało i to wcale nie przez brak klientów.

Aktualizacja: 30.04.2021 13:39 Publikacja: 30.04.2021 11:10

Niespodziewany kłopot restauracji z otwarciem. Brak ludzi

Foto: Bloomberg

Bary i restauracje to jedne z najbardziej znanych ofiar obostrzeń mających zapobiegać rozprzestrzenianiu się koronawirusa. W Wielkiej Brytanii, dzięki poprawie sytuacji i masowym szczepieniom zaplanowano pełne, choć w reżimie sanitarnym, otwarcie gastronomii od 17 maja. Już od 12 kwietnia działają one mogąc serwować jedzenie i napoje w ogródkach. Wraz ze zbliżającym się terminem pełnego otwarcia gastronomia coraz intensywniej zmaga się z niespodziewanym problemem – brakiem chętnych do pracy.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Biznes
Trump z nowymi umowami, AI w medycynie i rosyjski przemysł lotniczy
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Biznes
W którą stronę zmierza bancassurance?
Biznes
Sprzedaż działki pod CPK, Polska potęgą w produkcji zniczy i rekord WIG
Biznes
Porozumienie USA–Chiny, fala pustostanów nadchodzi i napięcia Bruksela–Pekin
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Biznes
Zmarł Maciej Adamkiewicz, twórca sukcesu Adamed Pharma. Miał tylko 59 lat
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama