Reklama

Kulinarne trendy 2019

Za nami już piąta gala premierowa słynnego Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Nie tylko opisuje on kulinarną rzeczywistość i rekomenduje najciekawsze restauracje, ale wyznacza trendy i jest swoistym barometrem kulinarnej mody.

Aktualizacja: 28.11.2018 14:37 Publikacja: 28.11.2018 14:29

Foto: materiały prasowe

Jak co roku podczas gali wręczono kulinarne Oskary. To wyróżnienia dla tych, którzy wybijając się nadają ton smakom, a ich miejsca z pewnością będą place-to-be nadchodzącego sezonu. W tym roku nie wolno przegapić położonej na obrzeżach Nałęczowa restauracji Water&Wine. Dostać się tam niezwykle trudno, nie tylko ze względu na lokalizację. Miejsce otwiera swoje podwoje tylko kilka razy w miesiącu i przyjmuje przy wspólnym raptem kilkanaście osób. Sensacje smaków, tekstur, prezentacji, parowanych win, podbite barwnymi opowieściami szefa są warte wszelakich starań. Jest to bowiem jedno z najciekawszych miejsc w Europie, a młody, szatańsko zdolny Marek Flisiński depcze po piętach dotychczasowym sławom. Stąd tytuł Szefa Roku 2019 i dołączenie do plejady kulinarnych gwiazd.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
Tajemniczy Pietras oszukał nowojorską Metropolitan na 15 mln dolarów
Kultura
1 procent od smartfona dla twórców, wykonawców i producentów
Patronat Rzeczpospolitej
„Biały Kruk” – trwa nabór do konkursu dla dziennikarzy mediów lokalnych
Kultura
Unikatowa kolekcja oraz sposoby jej widzenia
Patronat Rzeczpospolitej
Trwa nabór do konkursu Dobry Wzór 2025
Reklama
Reklama