Windsurfing z bajerem
Latem szaleją na windsurfingu i łódkach, gdy nadejdą mrozy nie zamierzają siedzieć z założonymi rękami. Przesiadają się na bojery – deski z żaglem w wersji...
Nie tylko pizza i makaron
O gotowaniu dla papieży i polskich interpretacjach włoskiej kuchni opowiada Monice Kruszewskiej-Mikuckiej wybitny kucharz Giancarlo Russo.
Chińskie korzenie, włoska natura
Mąka, woda, jajka, czasem ekstrakty warzywne – wydaje się, że zrobienie makaronu to najprostsza rzecz na świecie. Tymczasem na pewno potrzeba wprawy, by pr...
Kawa po włosku
Największym producentem kawy na świecie jest Brazylia (1/3 światowej produkcji), Wietnam, Indonezja i Kolumbia, ale myśląc o tym niezwykle aromatycznym nap...
Współwłasność samolotu
W Polsce posiadanie samolotu oznacza niemały prestiż, ale i duże wydatki. Bo jedna osoba na pewno nie wykorzysta efektywnie drogiej maszyny, która sporo ko...
Celebryci nago i w futrach
Mimo ocieplenia klimatu futra mają się dobrze. Na sezon jesień–zima 2010–2011 lansują je najwięksi kreatorzy. Trend utrzymuje się już od kilku lat. I podob...
D i szczupła sylwetka
Jesienią czekają nas coraz dłuższe wieczory, a w ciągu dnia słońce coraz bardziej chować będzie się za chmurami każąc nam za sobą tęsknić. W oczekiwaniu na...
Eco design
Mijają czasy, gdy szczytem dobrego smaku były drogie, lśniące meble prosto z fabryki. Dziś dobry design ma zupełnie nowe oblicze – staje się odpowiedzialny.
„Przeoczenie”
Pałac Herbsta, Oddział Muzeum Sztuki w Łodzi, wystawa czynna do 16 stycznia 2011 r.