Nowe menu Air France. Odrobina luksusu i elegancji na pokładach

Nowa oferta cateringowa Air France opracowana została przez znanego kucharza. Kanapki podawane są z wyszukanymi dodatkami i w eleganckich pudełkach.

Publikacja: 08.02.2024 14:59

Od 1 lutego w klasie biznes na krótkich trasach na pasażerów Air France czeka nowa oferta cateringow

Od 1 lutego w klasie biznes na krótkich trasach na pasażerów Air France czeka nowa oferta cateringowa

Foto: Adobe Stock

Od 1 lutego w klasie biznes na krótkich trasach na pasażerów Air France czeka nowa oferta cateringowa, za którą odpowiada znany kucharz François Adamski. Z uwagi na krótkie loty, będą to kanapki z dodatkami i serwowanymi do nich winami i szampanem (podawanymi w szklanych kieliszkach). Do tego jest szeroki wybór gorących i zimnych napojów bezalkoholowych.

Czytaj więcej

Linie lotnicze nie lubią krytyki. A kary są dotkliwe

Nowe menu opracował wybitny francuski szef kuchni François Adamski – zwycięzca najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych Bocuse d'Or i Meilleur Ouvrier de France - współpracujący z Air France za pośrednictwem firmy cateringowej Servair Corporate. Szef kuchni stworzył kolekcję różnego rodzaju kanapek komponowanych z sezonowych i lokalnych produktów, głównie pochodzących z Francji oraz z ryb ze zrównoważonych połowów, zgodnie ze standardami firmy. Kanapki i dodatki podawane są w eleganckich pudełkach i będą się różnić w zależności od pory dnia, a menu będzie zmieniane co miesiąc. Menu Adamskiego będzie dostępne także w lotach na trasach Warszawa-Paryż i Kraków-Paryż. 

Swoje pomysły dla Air France François Adamski prezentował też we wpisie przewoźnika w serwisie X (d. Twitter). 

Przygotowywane według przepisów Adamskiego kanapki i dodatki to kolejny etap współpracy Air France w ramach podnoszenia jakości usług przewoźnika. Przykładowo w klasie Premium Economy za dania gorące odpowiada mogący pochwalić się gwiazdką Michelin Frédéric Simonin.

Przewoźnik w komunikacie na swojej stronie internetowej chwali się, że po każdym posiłku pudełka i pozostałości są sortowane jeszcze w trakcie lotu. Po wylądowaniu przekazywane są do recyklingu.

Od 1 lutego w klasie biznes na krótkich trasach na pasażerów Air France czeka nowa oferta cateringowa, za którą odpowiada znany kucharz François Adamski. Z uwagi na krótkie loty, będą to kanapki z dodatkami i serwowanymi do nich winami i szampanem (podawanymi w szklanych kieliszkach). Do tego jest szeroki wybór gorących i zimnych napojów bezalkoholowych.

Nowe menu opracował wybitny francuski szef kuchni François Adamski – zwycięzca najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych Bocuse d'Or i Meilleur Ouvrier de France - współpracujący z Air France za pośrednictwem firmy cateringowej Servair Corporate. Szef kuchni stworzył kolekcję różnego rodzaju kanapek komponowanych z sezonowych i lokalnych produktów, głównie pochodzących z Francji oraz z ryb ze zrównoważonych połowów, zgodnie ze standardami firmy. Kanapki i dodatki podawane są w eleganckich pudełkach i będą się różnić w zależności od pory dnia, a menu będzie zmieniane co miesiąc. Menu Adamskiego będzie dostępne także w lotach na trasach Warszawa-Paryż i Kraków-Paryż. 

2 / 3
artykułów
Czytaj dalej. Subskrybuj
Transport
Maciej Lasek: Budowa CPK oznacza koniec Lotniska Chopina na Okęciu
Transport
Kubańskie linie lotnicze uziemione. Argentyńskie firmy odmówiły dostaw paliwa
Transport
Dobry kwartał Airbusa i kolejne problemy Boeinga
Transport
Koniec handryczenia się z liniami lotniczymi. Odszkodowania szybko i online
Transport
Tor wodny z i do portu w Baltimore odblokowany