Reklama
Rozwiń
Reklama

Danone inwestuje 230 mln zł w zakład produkcyjny w Opolu

Danone rozpoczął wartą 230 mln zł rozbudowę Zakładów Produkcyjnych Nutricia w Opolu o nowy wydział specjalistycznego żywienia medycznego.

Publikacja: 13.09.2023 22:34

Danone rozpoczął wartą 230 mln zł rozbudowę Zakładów Produkcyjnych Nutricia w Opolu

Danone rozpoczął wartą 230 mln zł rozbudowę Zakładów Produkcyjnych Nutricia w Opolu

Foto: PAP/EPA

W obecności przedstawicieli lokalnych władz i przedstawicieli samorządu oficjalnie rozpoczęto wartą 230 mln złotych inwestycję w należących do koncernu Danone Zakładów Produkcyjnych Nutricia w Opolu. Do produkowanych obecnie marek takich, jak BoboVita czy Bebilon 2, dołączą specjalistyczne produkty do żywienia medycznego, dotychczas produkowane w ramach koncernu tylko w Holandii. 

- Inwestycja zwiększy elastyczność naszego łańcucha dostaw, co oznacza, że będziemy mogli jeszcze lepiej odpowiedzieć na potrzeby większej liczby pacjentów lokalnie, a jednocześnie realizować naszą misję, jaką jest niesienie zdrowia przez żywność tak wielu ludziom, jak to możliwe. Ta rozbudowa jest najnowszym przykładem realizacji strategii Renew DANONE, ponieważ inwestujemy w odpowiedź na zmieniające się potrzeby zdrowotne społeczeństwa i rozwijamy naszą kategorię specjalistycznego żywienia – mówił na otwarciu inwestycji Antoine de Saint-Affrique, CEO Danone. 

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Grupa Żywiec zamyka kolejny browar. Po Leżajsku pora na Namysłów
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Przemysł spożywczy
Na bezalkoholowe trunki Polacy wydają już więcej niż na herbatę
Przemysł spożywczy
Holenderski gigant zapowiada zwolnienia. 400 osób straci pracę w Amsterdamie
Przemysł spożywczy
Już nie będzie "wegańskich burgerów"? Nazwy stek i kotlet tylko dla mięsa
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Przemysł spożywczy
Naukowcy wzywają, by jeść o połowę mniej mięsa. „Mamy kryzys planetarny”
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama