Nowojorski restaurator: Jeśli chcesz być nieszczepiony, możesz zjeść gdzie indziej

Danny Meyer, restaurator i prezes Union Square Hospitality Group powiedział w rozmowie z CNN, że do lokali jego restauracji i barów będą mogły wejść tylko osoby, które mają certyfikat szczepienia przeciwko Covid-19.

Aktualizacja: 30.07.2021 09:13 Publikacja: 30.07.2021 07:22

Restauracja na Manhattanie

Restauracja na Manhattanie

Foto: Bloomberg

ula

Meyer zapowiedział też, że Union Square Hospitality Group, która jest właścicielem 18 lokali gastronomicznych w Nowym Jorku, pracę dostana tylko osoby zaszczepione przeciwko Covid-19.

- Jeśli naprawdę chcesz się nie zaszczepić, możesz zjeść posiłek gdzie indziej, a także pójść do pracy gdzie indziej – powiedział Meyer. - Nazwałbym to polityką firmy, a nie nakazem – dodał.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama