Reklama

Nowojorski restaurator: Jeśli chcesz być nieszczepiony, możesz zjeść gdzie indziej

Danny Meyer, restaurator i prezes Union Square Hospitality Group powiedział w rozmowie z CNN, że do lokali jego restauracji i barów będą mogły wejść tylko osoby, które mają certyfikat szczepienia przeciwko Covid-19.

Aktualizacja: 30.07.2021 09:13 Publikacja: 30.07.2021 07:22

Restauracja na Manhattanie

Restauracja na Manhattanie

Foto: Bloomberg

ula

Meyer zapowiedział też, że Union Square Hospitality Group, która jest właścicielem 18 lokali gastronomicznych w Nowym Jorku, pracę dostana tylko osoby zaszczepione przeciwko Covid-19.

- Jeśli naprawdę chcesz się nie zaszczepić, możesz zjeść posiłek gdzie indziej, a także pójść do pracy gdzie indziej – powiedział Meyer. - Nazwałbym to polityką firmy, a nie nakazem – dodał.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama