Nowojorski restaurator: Jeśli chcesz być nieszczepiony, możesz zjeść gdzie indziej

Danny Meyer, restaurator i prezes Union Square Hospitality Group powiedział w rozmowie z CNN, że do lokali jego restauracji i barów będą mogły wejść tylko osoby, które mają certyfikat szczepienia przeciwko Covid-19.

Aktualizacja: 30.07.2021 09:13 Publikacja: 30.07.2021 07:22

Restauracja na Manhattanie

Restauracja na Manhattanie

Foto: Bloomberg

ula

Meyer zapowiedział też, że Union Square Hospitality Group, która jest właścicielem 18 lokali gastronomicznych w Nowym Jorku, pracę dostana tylko osoby zaszczepione przeciwko Covid-19.

- Jeśli naprawdę chcesz się nie zaszczepić, możesz zjeść posiłek gdzie indziej, a także pójść do pracy gdzie indziej – powiedział Meyer. - Nazwałbym to polityką firmy, a nie nakazem – dodał.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego