Aktualizacja: 04.01.2018 13:23 Publikacja: 04.01.2018 12:50
Foto: Adobe Stock
Munster to jeden z najbardziej "aromatycznych" francuskich serów. Jest produkowany z krowiego mleka. Aby uzyskać francuski certyfikat oryginalności AOP (Appellation d'origine contrôlée - kontrolowane oznaczenie pochodzenia) musi być wyrabiany tylko z mleka krów z departamentu Górny Ren (Haut-Rhin). Krowy mogą być karmione głównie trawą z lokalnych pastwisk.
Niestety teraz na nich grasują dziki, które ryją w ziemi i niszczą trawę. Trawy ze zniszczonych przez dziki łąk nie da się niczym zastąpić. W przeciwnym wypadku producenci tracą prawo do oznaczenia AOP - informuje thelocal.fr.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas