Aktualizacja: 09.01.2020 07:35 Publikacja: 09.01.2020 07:35
Foto: Adobe Stock
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi pracuje nad projektem rozporządzenia w sprawie szczegółowych wymagań jakości handlowej dżemów, konfitur, galaretek, marmolad, powideł śliwkowych oraz słodzonego przecieru z kasztanów jadalnych.
Projekt jest ściśle związany z unijną dyrektywą, tzw. dżemową. Określa również parametry dla niektórych wyrobów krajowych. Okazało się bowiem, że polscy producenci mają wątpliwości, jak stosować rozporządzenie unijne (związane z dyrektywą) do oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych. Chodzi m.in. o dżemy o obniżonej zawartości cukrów.
Egzamin ósmoklasisty 2025 - dzień pierwszy. Uczniowie ósmych klas szkół podstawowych zmagali się dzisiaj z język...
Pozasądowe rozwody, choć mają być szybsze, to nie będą droższe. W dodatku rozwiązanie małżeństwa będzie można uz...
To, że darowizna dla małoletniego jest obciążona np. służebnością drogi koniecznej, nie unieważnia takiej umowy...
Wniosek o zmianę miejsca głosowania można składać już na 44 dni przed dniem wyborów, nie później jednak niż trze...
Rowerzysta, dojeżdżając do przejazdu rowerowego, nie ma pierwszeństwa. Zyskuje je dopiero, gdy znajdzie się już...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas