Co z nami robi jedzenie z pudełek

Diety pudełkowe zawojowały Polskę. Zalążki pomysłu na nie pojawiły już się w starożytnym Rzymie, ale na wielką skalę zastosowano go dopiero niedawno. Odpowiedź na pytanie, czy warto było czekać, nie dla wszystkich jest oczywista.

Publikacja: 31.05.2024 17:00

Co z nami robi jedzenie z pudełek

Foto: insta_photos/AdobeStock

Ludzie niosący papierowe torby z prowiantem na cały dzień przemykają po korytarzach biurowców, stoją w autobusach i w tramwajach, torebki z jedzeniem widać za szybami samochodów przy boku kierowców. Kto przeszedł na dietę pudełkową, wie, o czym mowa. Wegetariańska, paleo, keto, slim, sport, low carb, z kuchnią śródziemnomorską lub polską, z elastycznym wyborem dań… Sporo tego.

Musiałbym poeksperymentować

Pozostało 97% artykułu

Ten artykuł przeczytasz z aktywną subskrypcją rp.pl.

Wybierz ofertę dla Ciebie.

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Czytaj artykuły z Rzeczpospolitej i wydanie magazynowe Plus Minus.

Subskrybuj Zaloguj się
29,90 zł miesięcznie
Tylko 19,90 zł miesięcznie
Plus Minus
Jakub Ekier: Zabójcy z ust do ust
Plus Minus
„Bad Boys: Ride or Die”: Chłopaki już tak mają
Plus Minus
Pamięć jest najważniejsza
Plus Minus
Prowincjusz i rewolucja w filozofii
Akcje Specjalne
Dekarbonizacja gospodarki bez wodoru będzie bardzo trudna
Materiał Promocyjny
Sztuczna inteligencja może być wykorzystywana w każdej branży