Reklama
Rozwiń
Reklama

Wina Mazurka: Ciosane w skale

Wino i Włochy – pierwsze, naturalne skojarzenia, co państwu do głowy przychodzi? Mocarne amarone, szlachetne Barolo, chianti i brunello, czyli perły Toskanii, no i rzecz jasna prosecco. Coś jeszcze?

Publikacja: 06.05.2022 17:00

Wina Mazurka: Ciosane w skale

Foto: materiały prasowe

A gdybym znów, jak miesiąc temu, zaprosił państwa w Dolomity? Włosi nie mają wątpliwości i dla nich to Górna Adyga, wszak to górny bieg Adygi, rzeki niewielkiej, coś jak nasz San czy Noteć, ale winiarsko ważnej. Dla Austriaków to po prostu Südtirol, południowa część Tyrolu. Historycznych sporów nie będziemy rozstrzygać, zajmijmy się tym, co tam najważniejsze, i wcale nie są to narty.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

RP.PL i The New York Times!

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Plus Minus
Posłuchaj „Plus Minus”: Granice wolności słowa w erze algorytmów
Plus Minus
„Grupa krwi": Duch ludowej historii Polski
Plus Minus
„Mroczna strona”: Internetowy ściek
Plus Minus
„Football Manager 26”: Zmagania na boisku
Materiał Promocyjny
Jak budować strategię cyberodporności
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama