Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 09.02.2013 00:00 Publikacja: 09.02.2013 00:01
Jarmuż: kuzyn kapusty, obfitujący w przeciwutleniacze. Przysmak średniowiecza wraca na stoły
Foto: Corbis
Planują państwo kolacyjkę dla znajomych? Większe przyjęcie? Wystąpić dzisiaj ze schabem i sałatką imieninową nie wypada. Sushi? Passe. Torty? Tłuste i tuczące. W rachubę nie wchodzi także obficie zastawiony stół. Wielogodzinne obiady składające się z wielu dań to przeszłość.
Rok 2013 będzie przebiegał pod znakiem jedzeniowego minimalizmu.
Co też za naszymi plecami knują łowcy trendów kulinarnych? Czy kupując jedzenie, kierujemy się własnym wyborem, czy też jakaś niewidzialna ręka programuje zawartość naszych koszyków? Z ciekawością poznajemy trendy mody czy designu, żeby szybko o nich zapomnieć, ale tendencjami w jedzeniu, chociaż dotyczą wszystkich, interesują się raczej branżowcy. Ale jedzenie podlega modzie bardziej, niż myślimy.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Wydawało się, że wraz z chaotycznym wycofaniem się amerykańskich wojsk z Afganistanu w 2021 r., neokonserwatyzm...
Francja w żadnym wypadku nie ma zamiaru proponować Polsce ochrony nuklearnej w stylu Stanów Zjednoczonych - mówi...
Body horrory trzymają się mocno. Teraz w „Brzydkiej siostrze” Norweżka Emilie Blichfeldt sięgnęła po baśń o Kopc...
„Super Boss Monster” przypomina, że chciwość nie popłaca. Ale czy zawsze?
Z perspektywy psychologii zbrodnia to interakcja pomiędzy sprawcą a ofiarą. W czym ta wiedza może pomóc?
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas