Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 01.11.2017 21:20 Publikacja: 01.11.2017 19:52
Foto: Bloomberg
To zresztą nic nowego. Wielu z nas może pamiętać, że kilka lat temu powszechnie dyskutowano na temat rosnących cen cukru. Tak jak wówczas niektórzy za drożejący cukier obwiniali Donalda Tuska, tak inni obecnie za drogie masło obwiniają rząd Beaty Szydło. W obu przypadkach oskarżenia są chybione. Ceny żywności na polskim rynku są bowiem w dużym stopniu kształtowane przez czynniki, na które nikt w Polsce nie ma wpływu. To jeden ze skutków globalizacji.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Hutnictwo to strategiczna gałąź gospodarki, której znaczenie, w związku z transformacją energetyczną, będzie tyl...
Niepewność – to słowo eksperci powtarzają jak mantrę próbując wyjaśnić, co dzieje się na polskim rynku pracy. Ko...
Największy polski emitent gazów cieplarnianych przedstawił swoją strategię do 2035 roku. Węgiel w niej jest i go...
Sekując lotnisko w Modlinie partia Jarosława Kaczyńskiego – paradoksalnie – osłabiła szanse na sukces swojego sz...
Jak uczy biologia, skuteczność grupy może wynikać nie z dominacji, ale z rozpoznania i wzmocnienia najlepszego s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas