Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 02.07.2018 12:53 Publikacja: 02.07.2018 12:53
10 zdjęć
ZobaczW ubiegłym roku na gastronomicznej mapie Warszawy pojawiła się bułgarska restauracja Ruza Roza. Jej właściciel Jarosław Jaczewski, który prowadzi w stolicy jeszcze dwa inne przybytki gastronomiczne (Dawne Smaki i Italiana), rozglądał się za nowym wyzwaniem. - Kuchnia polska czy włoska zawsze się u nas przyjmą, a ja szukałem niszy, chciałem zaproponować coś nieoczywistego - mówi Jaczewski.
Jak przyznaje, o kuchni bułgarskiej wiedział niewiele. Pomysł otwarcia knajpy podsunął mu pracujący u niego kucharz Borys Ignatow, syn Polki i Bułgara. Jego ojciec, Borys Ignatow senior, również jest kucharzem. Wiele lat temu przyjechał do Polski i, jak to w życiu bywa, zakochał się w Polce, ożenił się i osiadł u nas na stałe.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Browary Warszawskie i wrocławska Kępa Mieszczańska to propozycja Echo Group dla inwestorów zainteresowanych wykończonymi mieszkaniami w prestiżowych lokalizacjach, gotowymi do zarabiania od zaraz.
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
To będzie wydarzenie, które zachwyca nie tylko rozmachem organizacyjnym, ale również głębokim zrozumieniem potrz...
Jak artyści, projektanci i architekci wykorzystują naukę, aby chronić wodę, życiodajny żywioł, którego nam coraz...
Przed nami niepowtarzalna Noc Muzeów 2025, którą świętować można w całej Polsce: w Warszawie, Krakowie, Poznaniu...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas