Reklama

Bułgaria na podniebieniu

Warszawski restaurator zaprosił pięć blogerek w podróż po Bułgarii

Publikacja: 02.07.2018 12:53

W ubiegłym roku na gastronomicznej mapie Warszawy pojawiła się bułgarska restauracja Ruza Roza. Jej właściciel Jarosław Jaczewski, który prowadzi w stolicy jeszcze dwa inne przybytki gastronomiczne (Dawne Smaki i Italiana), rozglądał się za nowym wyzwaniem. - Kuchnia polska czy włoska zawsze się u nas przyjmą, a ja szukałem niszy, chciałem zaproponować coś nieoczywistego - mówi Jaczewski.

Jak przyznaje, o kuchni bułgarskiej wiedział niewiele. Pomysł otwarcia knajpy podsunął mu pracujący u niego kucharz Borys Ignatow, syn Polki i Bułgara. Jego ojciec, Borys Ignatow senior, również jest kucharzem. Wiele lat temu przyjechał do Polski i, jak to w życiu bywa, zakochał się w Polce, ożenił się i osiadł u nas na stałe.

Pozostało jeszcze 88% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
Tajemniczy Pietras oszukał nowojorską Metropolitan na 15 mln dolarów
Kultura
1 procent od smartfona dla twórców, wykonawców i producentów
Patronat Rzeczpospolitej
„Biały Kruk” – trwa nabór do konkursu dla dziennikarzy mediów lokalnych
Kultura
Unikatowa kolekcja oraz sposoby jej widzenia
Patronat Rzeczpospolitej
Trwa nabór do konkursu Dobry Wzór 2025
Reklama
Reklama