Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Aktualizacja: 09.06.2016 18:09 Publikacja: 09.06.2016 18:09
Foto: materiały prasowe
Rozpoczął się sezon Gault & Millau Tour, spotkań dla najlepszych szefów kuchni w poszczególnych regionach Polski. Dyplomami i tytułami wyróżniani są ci, którzy są nie tylko znakomici, ale także oryginalni. Po każdym z tych spotkań przybywa pięć dyplomów na ścianach restauracji wyróżnionych szefów.
Tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej dzierży Andrzej Polan, szef i właściciel Małej Polany Smaków wtulonej w mokotowskim parku Morskie Oko. W wysublimowany sposób przenosi on tradycyjne smaki, dania i produkty w nowoczesność, dodając im współczesnego sznytu, nie gubiąc ich uroku ani charakteru. Nie wolno przegapić tutejszej szczawiowej, śledź jest daniem obowiązkowym, pieczonymi winogronami uwodzi duszony królik, a sama lektura menu ożywia apetyt. Nie wolno poddawać się przed deserami!
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Dzisiejsze przychody organizacji zbiorowego zarządzania w Polsce z tytułu opłaty reprograficznej są najniższe w...
Jesteś dziennikarzem, który pisze o sprawach ważnych dla lokalnych mieszkańców? Umiesz uchwycić piękno Mazowsza...
Daniel Muzyczuk, nowo powołany dyrektor Muzeum Sztuki w Łodzi przedstawia swoje plany i nową odsłonę kolekcji st...
15 lipca 2025 ruszyła kolejna edycja konkursu Dobry Wzór 2025. To najbardziej prestiżowy konkurs wzorniczy w Pol...
„Bill Viola. Wizje czasu” to największa dotąd prezentacja twórczości słynnego amerykańskiego artysty w Polsce. W...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas