Reklama

Szlakiem żółtych naklejek

Jak rozpoznać dobrą restaurację? Po żółtej naklejce na drzwiach. A wyśmienitego szefa? Po żółtym dyplomie zdobiącym ścianę restauracji. Wybór najlepszego miejsca na lunch lub kolację nigdy nie był tak prosty, wystarczy wziąć do ręki „Żółty Przewodnik".

Publikacja: 09.06.2016 18:09

Szlakiem żółtych naklejek

Foto: materiały prasowe

Rozpoczął się sezon Gault & Millau Tour, spotkań dla najlepszych szefów kuchni w poszczególnych regionach Polski. Dyplomami i tytułami wyróżniani są ci, którzy są nie tylko znakomici, ale także oryginalni. Po każdym z tych spotkań przybywa pięć dyplomów na ścianach restauracji wyróżnionych szefów.

Tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej dzierży Andrzej Polan, szef i właściciel Małej Polany Smaków wtulonej w mokotowskim parku Morskie Oko. W wysublimowany sposób przenosi on tradycyjne smaki, dania i produkty w nowoczesność, dodając im współczesnego sznytu, nie gubiąc ich uroku ani charakteru. Nie wolno przegapić tutejszej szczawiowej, śledź jest daniem obowiązkowym, pieczonymi winogronami uwodzi duszony królik, a sama lektura menu ożywia apetyt. Nie wolno poddawać się przed deserami!

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
1 procent od smartfona dla twórców, wykonawców i producentów
Patronat Rzeczpospolitej
„Biały Kruk” – trwa nabór do konkursu dla dziennikarzy mediów lokalnych
Kultura
Unikatowa kolekcja oraz sposoby jej widzenia
Patronat Rzeczpospolitej
Trwa nabór do konkursu Dobry Wzór 2025
Kultura
Żywioły Billa Violi na niezwykłej wystawie w Toruniu
Reklama
Reklama