Małe miejsce z kuchnią tybetańską i indyjską. Dania podawane są tu w miedzianych kociołkach, niektóre na specjalnym stojaku ze świeczką, która utrzymuje temperaturę potrawy. Wyśmienita jest tu jagnięcina. Gama smaków sosów ogromna – od słodkawych, kremowych z migdałami i rodzynkami, przez warzywne z pomidorami i cebulą, po ostre curry i chili. Poza tym popularne pakistańskie „balti”, czyli danie serwowane w kociołku – sos powstaje na bazie ziarna musztardowego, imbiru, czosnku, suszonego chili, pomidorów, cebuli i orzeszków cashew.
Arti, Al. Jerozolimskie 121/123, tel. 022 626 90 02, można płacić kartą.
Dostawa na telefon do 10 km, przy zamówieniach powyżej 100 zł gratis.
Sklep specjalistyczny i restauracja połączona z wine barem. Można wybrać wino spośród dostępnych prawie siedmiuset gatunków, wziąć udział w warsztatach organizowanych w profesjonalnej sali degustacyjnej, wypić na miejscu wino sprzedawane na kieliszki (wyłącznie marki Riedel), a także zjeść dania odpowiednio skomponowane z winami. Szefem kuchni jest tu Joseph Seeletso, Botswańczyk. Kuchnia – autorska.
Centrum Wina, ul. Puławska 336, tel. 022 566 34 78, czynne od pon. do pt. w godz. 11 – 23, www.centrumwina.com.pl; można płacić kartą