Od czego zależy smak dobrej kawy? Po pierwsze: od ziaren. Po drugie: od ekspresu

Dobra kawa zawsze zaczyna się od ziaren najlepszej jakości, ale na tym nie koniec. Potrzebny jest jeszcze ekspres, który będzie w stanie wyciągnać z nich sto procent smaku i aromatu, a przy tym ułatwi ci życie.

Publikacja: 12.11.2021 16:34

Od czego zależy smak dobrej kawy? Po pierwsze: od ziaren. Po drugie: od ekspresu

Foto: Materiały prasowe

Do zalet ekspresu do kawy nie trzeba nikogo przekonywać. Wie o nich każdy, kto zaczyna dzień od filiżanki kawy. Tylko – jakiej kawy? Tu zaczyna się kłopot, bo możliwości jest mnóstwo, tak dużo, że trudno wybrać.

Tu pomocny może okazać się właściwy ekspres do kawy, taki, który nie tylko doradzi, ale też będzie w stanie przygotować wiele różnych napojów kawowych. A co, gdyby mógł również zapamiętać, jaką kawę robisz i robić dokładnie to, na co masz ochotę rano? 

Dostęp do artykułu wymaga aktywnej subskrypcji!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Kawiarnie
W USA bunt przeciw kawie bezkofeinowej. Eksperci krytycznie o metodzie produkcji
Kawiarnie
„Różowa kolekcja” kaw premium: nowy projekt marki Caffè Vergnano
Kawiarnie
Kawa tania jak w Warszawie. Czesi zbadali, który kraj regionu ma najniższe ceny
Kawiarnie
Kawiarnia we Włoszech dostała tysiąc euro mandatu. Bo kawa była za droga
Kawiarnie
We Włoszech niepokój, rośnie cena espresso. „Czy śniadanie ma być luksusem?”