Reklama

Warzywa i owoce z Lidla będą zdrowsze

Kolejny, po rezygnacji z jajek „trójek” i ograniczaniu zawartości soli i cukru, krok Lidla na drodze do zdrowszego jedzenia na półkach.

Aktualizacja: 17.05.2017 16:05 Publikacja: 17.05.2017 15:37

Warzywa i owoce z Lidla będą zdrowsze

Foto: Bloomberg

Sieci handlowe konsekwentnie nadążają za rosnącą świadomością konsumentów, którzy coraz większą uwagę zwracają na zdrowotne właściwości i ekologiczny sposób produkcji żywności. Większość dużych sieci zadeklarowała już rezygnację z jajek chowu klatkowego (popularnie zwanych „trójkami”). Niedawno Lidl deklarował obniżenie zawartości soli i cukru w produktach marek własnych. Teraz niemiecka sieć chce w jeszcze większym stopniu zadbać o zdrowie konsumentów, tym razem zaostrzając swoje własne normy dotyczące zawartości pestycydów w owocach i warzywach.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Handel
Trump grozi Chinom cłami, ale planuje spotkanie z Xi. USA i Chiny wracają do rozmów
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Handel
Rewolucja okularów AI. Ray-Ban Meta winduje wartość EssilorLuxottica o 20 mld dolarów
Handel
PiS straszy Mercosurem. Ale gdy rządził, to go popierał
Handel
Donald Trump: 100-proc. cła na Chiny nie do utrzymania. Spotka się z Xi Jinpingiem
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Handel
Największy koncern spożywczy świata stawia na roboty. Zniknie 16 tysięcy miejsc pracy
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama