Warzywa i owoce z Lidla będą zdrowsze

Kolejny, po rezygnacji z jajek „trójek” i ograniczaniu zawartości soli i cukru, krok Lidla na drodze do zdrowszego jedzenia na półkach.

Aktualizacja: 17.05.2017 16:05 Publikacja: 17.05.2017 15:37

Warzywa i owoce z Lidla będą zdrowsze

Foto: Bloomberg

Sieci handlowe konsekwentnie nadążają za rosnącą świadomością konsumentów, którzy coraz większą uwagę zwracają na zdrowotne właściwości i ekologiczny sposób produkcji żywności. Większość dużych sieci zadeklarowała już rezygnację z jajek chowu klatkowego (popularnie zwanych „trójkami”). Niedawno Lidl deklarował obniżenie zawartości soli i cukru w produktach marek własnych. Teraz niemiecka sieć chce w jeszcze większym stopniu zadbać o zdrowie konsumentów, tym razem zaostrzając swoje własne normy dotyczące zawartości pestycydów w owocach i warzywach.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Handel
Majówka 2025: Czy 1 i 3 maja sklepy będą otwarte? Gdzie zrobimy zakupy?
Handel
Online kupujemy szybciej i coraz więcej, sklepy przegrywają
Handel
Mniej przewozów kontenerów, mniej środków w funduszach
Handel
Czy 27 kwietnia to niedziela handlowa? Które sklepy będą otwarte?
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Handel
Co dręczy polskiego konsumenta? Jeden czynnik jest najsilniejszy od dwóch lat
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne