Reklama

Warzywa i owoce z Lidla będą zdrowsze

Kolejny, po rezygnacji z jajek „trójek” i ograniczaniu zawartości soli i cukru, krok Lidla na drodze do zdrowszego jedzenia na półkach.

Aktualizacja: 17.05.2017 16:05 Publikacja: 17.05.2017 15:37

Warzywa i owoce z Lidla będą zdrowsze

Foto: Bloomberg

Sieci handlowe konsekwentnie nadążają za rosnącą świadomością konsumentów, którzy coraz większą uwagę zwracają na zdrowotne właściwości i ekologiczny sposób produkcji żywności. Większość dużych sieci zadeklarowała już rezygnację z jajek chowu klatkowego (popularnie zwanych „trójkami”). Niedawno Lidl deklarował obniżenie zawartości soli i cukru w produktach marek własnych. Teraz niemiecka sieć chce w jeszcze większym stopniu zadbać o zdrowie konsumentów, tym razem zaostrzając swoje własne normy dotyczące zawartości pestycydów w owocach i warzywach.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Handel
Rosja i Indie utworzą strefę wolnego handlu. To pomysł Kremla
Handel
Cła Trumpa uderzają w luksus. Swatch podnosi ceny zegarków nawet o 15 procent
Handel
Czy Trump dogadał się z Chinami w sprawie ceł i TikToka? Intrygujący wpis na Truth Social
Handel
Towar za towar. Rozkręca się handel barterowy między Rosją a Chinami
Reklama
Reklama