Reklama

3 mld zł w pudełkach na wycieraczkach

Rynek cateringu dietetycznego eksplodował podczas pandemii, ale jego popularność nie słabnie. W ostatnich latach rósł o niemal 20 proc. rocznie i tonie koniec rozwoju. Z oferty korzysta ok 14 proc. Polaków

Publikacja: 25.07.2024 13:41

Rynek cateringu dietetycznego eksplodował podczas pandemii

Rynek cateringu dietetycznego eksplodował podczas pandemii

Foto: Adobe Stock

Jak wynika z raportu firmy PMR Market Experts wartość tego sektora rynku gastronomicznego w 2023 r. przekroczyła 3 mld zł, a rósł w tempie 19 proc. rdr. Prognozy wskazują, że dynamika rozwoju rynku w kolejnych latach będzie wysoka, jednak niższa niż w latach 2020-2023, kiedy była napędzana m.in. pandemią czy wysoką inflacją.

Catering wciąż rośnie

Pozostało jeszcze 85% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Gastronomia
Firmy cateringowe tak chcą walczyć z marnowaniem żywności
Gastronomia
Starbucks zmienia zasady pracy hybrydowej. Prezes usiłuje zreorganizować firmę
Gastronomia
Apetyt firm na głodnych Polaków. Rynek dostaw jedzenia na zakręcie
Gastronomia
Starbucks walczy o chińskich klientów. Ceny mają być „bardziej przystępne”
Materiał Promocyjny
Bieszczady to region, który wciąż zachowuje aurę dzikości i tajemniczości
Gastronomia
Ceny kawy biją rekordy. Magazyny są puste, rynek przygotowuje się na poważny kryzys
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama