Aktualizacja: 17.05.2025 02:15 Publikacja: 05.06.2023 14:06
Foto: Adobe Stock
Ceny w polskim sektorze gastronomicznym rosną jak na drożdżach i coraz częściej spotykają się z krytyką klientów. Nawet tak proste rzeczy, jak frytki potrafią bowiem kosztować tyle, że na widok ceny można popaść w stupor ze zdziwienia. Nie jest więc zaskakującym fakt, że w mediach społecznościowych tzw. paragony grozy cieszą się nieustanną popularnością, a komentujący coraz chętniej krytykują chciwość restauratorów.
Autorka bloga Krytyka Kulinarna zamieściła na profilu bloga zdjęcie paragonu za frytki zakupione podczas festynu w jednej z podwarszawskich miejscowości pisząc o nim w ten sposób - Dwie porcje frytek z mrożonki sprzedawanych z food trucka na podwarszawskim festynie. Minimalna stawka godzinowa w Polsce wynosi obecnie 22,80 zł brutto.
Jak donosi Reuters, brazylijski przemysł kawowy stoi w obliczu poważnego kryzysu. Zapasy kawy się kończą, a maga...
Choć zadłużenie sektora przekracza 400 mln zł, to jednak firmy są zadowolone z wyników. I spodziewają się, że ko...
Jedna z największych sieci fast-food na świecie przenosi centralę do Teksasu, choć jeszcze nie tak dawno jej peł...
W 2024 r. ruch w tego typu lokalach gastronomicznych spadł o 3,6 proc., choć inne formaty typu fastfood zyskały...
Zmieniający się klimat i ekstremalne zjawiska pogodowe, z jakimi mieliśmy do czynienia w zeszłym roku, spowodowa...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas