Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 25.04.2019 12:13 Publikacja: 25.04.2019 12:13
Nie tylko kaloryczność pieczywa jest zagrożeniem dla sylwetki, ale też zawarty w nim środek konserwujący.
Foto: Adobe Stock
Osoby dbające o sylwetkę starają się ograniczać jedzenie pieczywa i ciast przede wszystkim z dwóch powodów – ich dużej kaloryczności i wysokiego indeksu glikemicznego IG, który sprawia, że produkt jest bardziej tuczący. Teraz okazuje się, że jest jeszcze coś, co powoduje, że jedzenie produkowanych przemysłowo wypieków bardzo utrudnia utrzymanie wagi w ryzach.
Chodzi o propionian wapnia (E282), środek antypleśniowy powszechnie stosowany przy produkcji pieczywa, ale też dodawany do pasz dla zwierząt.
Osoby ze stwardnieniem rozsianym, które są aktywne zawodowo, mogą skorzystać z prewencji rentowej ZUS, czyli z d...
– Kiedyś stwardnienie rozsiane kojarzyło się wyłącznie z wózkiem inwalidzkim. Dla wielu osób diagnoza oznaczała...
– Zróżnicowanie terapii zarówno pod względem skuteczności, jak i sposobu podania, pozwala dostosować leczenie do...
Szpitale powiatowe domagają się korekty ustawy z 2022 r., która wprowadziła coroczne podwyżki minimalnych wynagr...
Na Wyspie Spichrzów, czyli najgorętszym turystycznie rejonie Gdańska, powstaje nowa inwestycja hotelowa
Sejm uchwalił ustawę zakazującą sprzedaży wszystkich typów e-papierosów osobom poniżej 18 roku życia. Nowelizac...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas