Reklama
Rozwiń
Reklama

Fasola mung: Tanie jedzenie, które leczy

Choć jest zielona, nazywa się ją fasolą złotą, bo jest jedną z najwartościowszych roślin strączkowych na świecie. Nie tylko wspomaga leczenie wielu chorób, ale też obniża napięcie psychiczne i łagodzi stres - czytamy w onet.pl.

Aktualizacja: 14.09.2018 16:30 Publikacja: 14.09.2018 16:07

Zota fasola zawiera isovitexin i vitexin, flawonoidy, które są aktywnymi składnikami wielu tradycyjn

Zota fasola zawiera isovitexin i vitexin, flawonoidy, które są aktywnymi składnikami wielu tradycyjnych chińskich leków

Foto: AdobeStock

Pochodząca z Indii fasola mung (łac. Vigna radiata) hodowana jest w większości krajów południowej Azji i cieszy się tam ogromną popularnością – robi się z niej nawet lody i lizaki. Za sprawą wysokich walorów zdrowotnych złotej fasoli, w krajach europejskich powiększa się grono jej wielbicieli, czytamy w onet.pl

Superfood na każdą kieszeń

Pozostało jeszcze 91% artykułu

RP.PL i The New York Times!

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Patronat Rzeczpospolitej
Biznes ostrzega: chaos regulacyjny kosztuje Polskę miliardy
Patronat Rzeczpospolitej
Zdrowie pracowników jako inwestycja. Czas na zmianę myślenia
Zdrowie
In vitro to szansa na dziecko dla osób z niepłodnością
Zdrowie
Recepta na konkurencyjność przemysłu farmaceutycznego
Materiał Promocyjny
Jak budować strategię cyberodporności
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama