Reklama
Rozwiń
Reklama

Tomasz Sajewicz: Restauracje w Pekinie znowu są pełne

Największy problem relacjonowania życia w Chinach polega na tym, że trzeba dbać o bezpieczeństwo źródeł. Tak żeby osoba, która podzieli się z tobą swoją historią, nie zniknęła. A to się może zdarzyć, nawet jeśli historia została opublikowana w kraju oddalonym siedem tysięcy kilometrów - Tomasz Sajewicz, korespondent Polskiego Radia z Chin.

Publikacja: 12.06.2020 10:00

Tomasz Sajewicz: Restauracje w Pekinie znowu są pełne

Foto: Fotorzepa, Anna Tomczyński

Plus Minus: Kiedy ostatni raz byłeś w Polsce?

Późną jesienią 2019 r. Nie sądziłem, że to będzie tak długa przerwa. Planowałem powrót na początku 2020 r., ale szybko okazało się, że będzie to wyglądać inaczej. Już w połowie stycznia było wiadomo, że to się nie uda.

Pozostało jeszcze 97% artykułu

Dodatkowe -10% na BLACK WEEK

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Week - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Materiał Promocyjny
Startupy poszukiwane — dołącz do Platform startowych w Polsce Wschodniej i zyskaj nowe możliwości!
Plus Minus
„Panda Spin”: Pokręcone karty
Plus Minus
„Strange Adventures”: Aksjologiczny zimny prysznic
Plus Minus
„Ministranci”: Bunt oszukanych dzieciaków
Plus Minus
Gość „Plusa Minusa” poleca. Joanna Lamparska: Góry, historia i rocznica
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama