Reklama

Londyn: Studenci nie dostaną wołowiny. Powód? Zmiany klimatu

Burgery wołowe, burrito i inne studenckie posiłki zniknęły z menu Goldsmiths University w Londynie. Powód? Uniwersytet walczy w ten sposób z globalnym ociepleniem. Uczelnia chce osiągnąć neutralność węglową do 2025 roku.

Publikacja: 13.08.2019 14:24

Londyn: Studenci nie dostaną wołowiny. Powód? Zmiany klimatu

Foto: Stock Adobe

arb

Uczelnia rezygnując z wołowiny z menu chce przyczynić się do walki z kryzysem klimatycznym.

Zmiany w menu wejdą w życie we wrześniu i obejma wszystkie kantyny, kawiarnie, a także stoiska z jedzeniem na terenie uczelni.

Pozostało jeszcze 80% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Materiał Partnera
Język natury. Źródła jako świadkowie zmian klimatu i działalności człowieka
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Materiał Partnera
Od nikotyny po alzheimera. Nowy model receptorów może zmienić badania nad mózgiem
Materiał Partnera
Pierwszy kryzys gospodarczy w Polsce. Co zbudowało i pogrzebało państwo Piastów?
Nauka
Naukowcy „przebudzili" prastare mikroby z wiecznej zmarzliny. Po co to zrobili?
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Materiał Partnera
Zanim AI trafi do lekarza. Naukowcy tworzą narzędzie do oceny medycznych algorytmów
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama