Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 11.11.2018 19:53 Publikacja: 11.11.2018 19:53
Żółtka, nasiona roślin strączkowych, orzechy i morele to – poza czerwonym mięsem – najbogatsze źródła żelaza.
Foto: 111212510
Niedobór żelaza to globalny problem. Według danych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) jest nim dotknięta niemal jedna trzecia światowej populacji, czyli prawie dwa miliardy ludzi. Częściej dotyczy kobiet, gdyż tracą one pewną ilość żelaza podczas miesiączek.
Choć żelazo występuje powszechnie, jest pierwiastkiem dość trudno przyswajanym i wchłanianym przez organizm. Problem jest większy w przypadku wegetarian oraz osób, u których występują zaburzenia wchłaniania żelaza z przewodu pokarmowego.
Europejski przemysł farmaceutyczny to sektor globalnie konkurencyjny. Wchodzimy jednak w bardzo wymagający okres...
Konkurencja na świecie się zaostrza. W niektórych obszarach Europa zaczyna tracić pozycję – mówi Oliver Várhelyi...
Powinniśmy jasno zdefiniować, które branże traktujemy jako strategiczne i w których mamy jeszcze realną szansę,...
Osoby ze stwardnieniem rozsianym, które są aktywne zawodowo, mogą skorzystać z prewencji rentowej ZUS, czyli z d...
VELUX Polska, obchodząca w tym roku 35-lecie obecności na rynku jest jedną z tych firm, które współtworzyły polską branżę budowlaną. Od podstaw budowała kategorię użytkowych poddaszy, inwestując w przemysł, rozwijając lokalnych dostawców i kształtując standardy zrównoważonego rozwoju.
– Kiedyś stwardnienie rozsiane kojarzyło się wyłącznie z wózkiem inwalidzkim. Dla wielu osób diagnoza oznaczała...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas