Reklama

Tadeusz Müller: Brakuje tanich knajp z jedzeniem etnicznym

- Wyjątkiem są lokale wietnamskie, w których można zjeść danie za 15 zł. Ale wciąż brakuje takich miejsc z kuchnią peruwiańską, meksykańską czy afrykańską - mówi Tadeusz Müller, konsultant w branży restauracyjnej.

Aktualizacja: 10.04.2017 23:41 Publikacja: 10.04.2017 21:27

Tadeusz Müller: Brakuje tanich knajp z jedzeniem etnicznym

Foto: materiały prasowe

Rzeczpospolita: Polacy coraz częściej chodzą do restauracji. Jak to wpływa na naszą gastronomię?

Tadeusz Müller: Rzeczywiście polubiliśmy jadać na mieście. Po pierwsze, ceny stają się coraz niższe. Po drugie, kucharze coraz bardziej się starają i wprowadzają do swojej kuchni zaawansowane techniki przyrządzania posiłków. I po trzecie – dzięki tym trendom powstaje coraz więcej restauracji.

Pozostało jeszcze 87% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Policja
Nietykalna sierżant „Doris”. Drugie życie tajnej policjantki
Społeczeństwo
Nie żyje Mirosław Chojecki, członek KOR, współtwórca niezależnego ruchu wydawniczego w PRL
Społeczeństwo
Lekcja historii na cmentarzu. Rybnik i Racibórz uczą o tolerancji
Społeczeństwo
Jan Ołdakowski: Chcemy w Muzeum Powstania uczyć społecznej odporności i przywództwa
Społeczeństwo
Polacy o pomocy dla Ukraińców. Utrzymuje się trend spadkowy
Reklama
Reklama