Reklama

W Japonii banana będzie można zjeść ze skórką

Japońskie gospodarstwo używa metody nazywanej "pobudzaniem przez odmrażanie”, aby wyhodować banany, które mają bardziej miękką, jadalną skórę.

Aktualizacja: 21.02.2018 15:06 Publikacja: 21.02.2018 15:00

W Japonii banana będzie można zjeść ze skórką

Foto: AdobeStock

adm

D&T Farm wyjaśnia, że metoda ta przewiduje powolne schładzanie komórek bananów do temperatury -60 C przed odmrożeniem ich. - Owoc został stworzony w wyniku badań przeprowadzonych przez Setsuzo Tanaka, który długo pracował nad tym w ramach swojego hobby - poinformował rzecznik gospodarstwa. - Motywacją do rozwoju projektu był fakt, że chciał on zjeść banana, który byłby pyszny i „bezpieczny”. Ludzie mogą jeść je ze skórką, gdyż są uprawiane organicznie, bez użycia chemikaliów - dodał. 

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Policja
Nietykalna sierżant „Doris”. Drugie życie tajnej policjantki
Piłka nożna
Transmisja meczu Litwa-Polska zakłócona? „Obca ingerencja”
Społeczeństwo
Ewakuacja pasażerów z samolotu na lotnisku Kraków-Balice
Społeczeństwo
Wiceszefowa MEN: Dorośli często lekceważą problem hejtu. To może skończyć się tragicznie
Społeczeństwo
Nie żyje Mirosław Chojecki, członek KOR, współtwórca niezależnego ruchu wydawniczego w PRL
Reklama
Reklama