Reklama
Rozwiń
Reklama

USA: Klient pomógł restauracji. 1300 dolarów napiwku

Klient restauracji w Teksasie wspomógł ją w dniu ponownego otwarcia po kwarantannie, dając napiwek na 1300 dolarów.

Aktualizacja: 04.05.2020 18:38 Publikacja: 04.05.2020 16:57

USA: Klient pomógł restauracji. 1300 dolarów napiwku

Foto: Adobe Stock

Restauracja Frog & The Bull w Austin w Teksasie wznowiła działalność w piątek po kilkutygodniowym zamknięciu. Jeden z klientów przyszedł do niej wraz ze swoją rodziną i złożył duże zamówienie warte łącznie 337 dolarów. Gdy przyszło do płacenia rachunku, poprosił, by policzyć mu wszystko podwójnie. Później dał kelnerowi 300 dolarów napiwku i jeszcze 1000 dolarów „dla firmy”. Łącznie pozostawił więc w lokalu 2029 dolarów.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama