Reklama

Drugie życie cukrowni Borowiczki

Krajowa Spółka Cukrowa podpisała list intencyjny z Gminą Miastem Płock w sprawie współpracy przy rewitalizacji zabytkowego zakładu produkującego słodkie kryształki. Chcą sięgnąć m.in. po dotacje unijne.

Publikacja: 23.06.2015 12:27

– Cieszę się, że budynki Cukrowni Borowiczki, które mają za sobą ponad 100-letnią historię mają szansę zacząć żyć nowym życiem. Mam nadzieję, że uda nam się pozyskać środki finansowe, które pozwolą na rewitalizację obiektu i nadanie mu nowych funkcji – komentuje Marek Spuz vel Szpos, prezes Krajowej Spółki Cukrowej, lidera polskiego rynku cukru.

Chodzi o realizację projektu „Rewitalizacja, adaptacja i modernizacja zabytkowych budynków byłej Cukrowni Borowiczki, w celu nadania nowej funkcji użytkowej i kulturalnej".

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Materiał Promocyjny
Rynek europejski potrzebuje lepszych regulacji
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama