Tylko 99 zł za rok czytania.
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Aktualizacja: 04.02.2015 11:11 Publikacja: 04.02.2015 10:47
Foto: Bloomberg
– To nie są dobre czasy dla polskiej branży mięsnej, a rok 2014 był jednym z najgorszych w jej historii – mówi Wiesław Różański, prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI). – Winne kłopotów firm mięsnych są przede wszystkim embargo na wieprzowinę, a także trwający przez kilkanaście miesięcy zakaz uboju rytualnego – dodaje.
Utrata rynków eksportowych pogorszyła wyniki wielu firm. W styczniu 2015 r. tylko 45,1 proc. zakładów mięsnych było w bardzo dobrej i dobrej kondycji finansowej – wynika z najnowszego badania Bisnode Polska przeprowadzonego na 2 tys. przedsiębiorstw. Przed rokiem odsetek spółek niemających problemów przekraczał 80 proc.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas