Aktualizacja: 07.01.2016 07:15 Publikacja: 07.01.2016 06:37
Foto: 123RF
Kromka białego chleba, odrobina masła i wędlina w postaci mielonki niewiadomego pochodzenia. Takie śniadania w polskich szpitalach to codzienność. Pozostałe posiłki nie odbiegają od tej normy. Często dostarcza je do szpitala firma kateringowa. Zazwyczaj ta, która zaoferowała w przetargu najniższą cenę. Na przykład 7 zł za obiad.
Lecznice w końcu się doigrały. W pięciu warszawskich szpitalach mogło dojść do zatruć pokarmowych u pacjentów. Chodzi o Szpital im. Orłowskiego przy ul. Czerniakowskiej, Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc przy ul. Płockiej, Uniwersyteckie Centrum Zdrowia Kobiety i Noworodka przy placu Starynkiewicza, Szpital Kliniczny przy ul. Banacha oraz Instytut Neurologii i Psychiatrii przy ul. Sobieskiego.
Prokurator Generalny, Adam Bodnar ma powołać zespół śledczych, który ponownie przeliczy głosy w 296 obwodowych k...
Prawie milion wniosków o rentę wdowią wpłynęło do ZUS. Z kolei do KRUS nieco ponad 121 tys. Tak wynika z danych...
Najlepszą uczelnią publiczną, która uczy prawa, podobnie jak w zeszłym roku, jest Uniwersytet Jagielloński w Kra...
Delegaci na Krajowy Zjazd Adwokatury wybrali to, co dobrze znają. Nie podjęto przełomowych uchwał, np. w sprawie...
Za nami gala 23. edycji rankingu kancelarii prawniczych. Na podium stanęły największe i najlepsze zespoły adwoka...
O ważności wyborów prezydenckich zdecyduje we wtorek 18 sędziów Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas