Reklama
Rozwiń
Reklama

Tomasz Sajewicz: Restauracje w Pekinie znowu są pełne

Największy problem relacjonowania życia w Chinach polega na tym, że trzeba dbać o bezpieczeństwo źródeł. Tak żeby osoba, która podzieli się z tobą swoją historią, nie zniknęła. A to się może zdarzyć, nawet jeśli historia została opublikowana w kraju oddalonym siedem tysięcy kilometrów - Tomasz Sajewicz, korespondent Polskiego Radia z Chin.

Publikacja: 12.06.2020 10:00

Tomasz Sajewicz: Restauracje w Pekinie znowu są pełne

Foto: Fotorzepa, Anna Tomczyński

Plus Minus: Kiedy ostatni raz byłeś w Polsce?

Późną jesienią 2019 r. Nie sądziłem, że to będzie tak długa przerwa. Planowałem powrót na początku 2020 r., ale szybko okazało się, że będzie to wyglądać inaczej. Już w połowie stycznia było wiadomo, że to się nie uda.

Pozostało jeszcze 97% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Plus Minus
Podcast „Posłuchaj Plus Minus”: Jak straszy nas popkultura?
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Plus Minus
„Jedyna. Biografia Karoliny Lanckorońskiej”: Materiał na biografię
Plus Minus
„Szepczący las”: Im dalej w bór, tym więcej drzew
Plus Minus
„Lot nad kukułczym gniazdem”: Wolność w kaftanie normy
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Plus Minus
„To był zwykły przypadek”: Ile kosztuje zemsta?
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama