Reklama
Rozwiń
Reklama

Radość z konsumpcji

Kucharz i restaurator Karol Okrasa poleca w "Plusie Minusie".

Publikacja: 09.04.2021 18:00

Radość z konsumpcji

Foto: materiały prasowe

Jakiś czas temu dostałem od żony książkę „Dżentelmen w Moskwie" Amora Towlesa. Porwał mnie jej język, niezwykle wyrazisty, elegancki i piękny w swej prostocie przekazu. Bo język jest dla mnie szczególnie istotny nawet w kontekście moich opowieści o kuchni. Gotując, przenoszę się do innej rzeczywistości, trochę ją koloryzuję, stwarzam taki świat, w jakim jest mi dobrze. Właśnie jak tytułowy dżentelmen – hrabia Rostow.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Plus Minus
Podcast „Posłuchaj Plus Minus”: Jak straszy nas popkultura?
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Plus Minus
„Jedyna. Biografia Karoliny Lanckorońskiej”: Materiał na biografię
Plus Minus
„Szepczący las”: Im dalej w bór, tym więcej drzew
Plus Minus
„Lot nad kukułczym gniazdem”: Wolność w kaftanie normy
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Plus Minus
„To był zwykły przypadek”: Ile kosztuje zemsta?
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama