Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 19.10.2017 07:46 Publikacja: 18.10.2017 20:09
Foto: Fotorzepa/Robert Gardziński
Wyrywkowe badania wykazały, że w sklepach naszej części Unii sprzedaje się żywność niższej jakości niż w sklepach zachodnioeuropejskich. W dodatku mówimy o tych samych sklepach – np. sieciach hipermarketów. I o tych samych produktach. Tak samo opakowanych, wytworzonych przez te same koncerny, sprzedawanych pod tą samą nazwą. Pozornie identyczny (jeśli nie wczytywać się w drobny druczek) napój owocowy kupiony w Austrii bazuje na prawdziwym soku, a kupiony w odległym o rzut beretem sklepie na Słowacji prawdziwego soku już nie zawiera. Wędliny zawierają u nas więcej wody, czekolada – mniej czekolady (nieuchronnie przypominają się pionierskie badania Mieczysława Czechowicza nad zawartością cukru w cukrze!).
Ostatnie działania polskiego rządu na rzecz przemysłu stalowego nie są dalekosiężną, strategiczną odpowiedzią na...
Zamiast z górnikami rząd powinien umówić się z obywatelami na ramy transformacji energetycznej. I pokazać kierun...
Hasło „suwerenność technologiczna” musi w Europie stać się ciałem. I to szybko. Do zagrożeń związanych z potężną...
Wzrost łączności lotniczej o 10 proc. przekłada się na dodatkowe 0,5 proc. wzrostu PKB na mieszkańca. Mówiąc pro...
Choć na szczycie NATO w Hadze wszystko kręciło się wokół prezydenta USA Donalda Trumpa, to strategicznym zwycięz...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas