Aktualizacja: 19.05.2016 19:40 Publikacja: 19.05.2016 19:40
Foto: materiały prasowe
Pewności siebie odmówić mu nie można – jest właścicielem jednego z największych chateaux w regionie, produkującym wiele znakomitych butelek. Ponadto po wielokroć podkreślał, że wspaniałe terroir tej części Francji sprawia, iż szczęśliwcy posiadający winnice w dobrych miejscach są niemal skazani na sukces.
Olivier Bernard przyjechał do Warszawy na zaproszenie ambasadora Francji Pierre'a Buhlera, który degustacją win podziękował wszystkim zaangażowanym w tegoroczną edycję „Gout de France". W marcu niemal setka polskich szefów starała się, aby przygotować tradycyjną kolację francuską, w poniedziałek zaś to ambasador wraz z zaproszonym gościem, przy wsparciu Piotra Kameckiego, prezesa Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, dołożyli starań, aby ten wysiłek szefów wybornie wynagrodzić.
Ani miejsce, ani czas, ani granice nie są dla niej barierą. Żyjemy w czasach dezinformacji. W dobie popularności...
Naukowcy od wielu lat zastanawiali się, z czego wynika charakterystyczny rudy kolor sierści kotów i dlaczego zaz...
Badania opinii publicznej pozwalają poznać nastroje społeczne. Jednak kluczem do analizy i zrozumienia przekonań...
Jak sprawić, by budżet obywatelski był istotnie obywatelski? Warszawscy informatycy znaleźli na to sposób. Oprac...
Najnowsze badanie lodowców zachodniej Antarktydy ujawniło ciekawe zjawisko. Odkryto, że szybko płynący lodowiec...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas