Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 05.05.2016 18:17 Publikacja: 05.05.2016 18:17
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma, miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni
Foto: materiały prasowe
Tajemnica różowego wina polega na tym, że w procesie produkcji sok ma tylko krótki kontakt ze skórkami owoców – przeciętnie kilka godzin. W ten sposób najczęściej uzyskuje się krystalicznie przezroczystą barwę zabarwioną jedynie nutą czerwonych winogron.
Wytrawni enolodzy jednak znają również inne sposoby produkcji różowego trunku. W przypadku niektórych wysokiej klasy musujących gatunków zdarza się, że ten delikatny kolor otrzymuje się po prostu przez dodanie niewielkiej ilości czerwonego wina do białego.
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Browary Warszawskie i wrocławska Kępa Mieszczańska to propozycja Echo Group dla inwestorów zainteresowanych wykończonymi mieszkaniami w prestiżowych lokalizacjach, gotowymi do zarabiania od zaraz.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
To będzie wydarzenie, które zachwyca nie tylko rozmachem organizacyjnym, ale również głębokim zrozumieniem potrz...
Jak artyści, projektanci i architekci wykorzystują naukę, aby chronić wodę, życiodajny żywioł, którego nam coraz...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas