Reklama

Zatrucie w McDonald’s: coraz więcej chorych. Lekarze ostrzegają przed „bardzo poważną chorobą”

Liczba osób zakażonych bakterią E. coli powiązana z restauracjami McDonald's wzrosła z 49 do 75, poinformowała Agencja ds. Żywności i Leków USA. Zawiniła prawdopodobnie cebula, ale badana jest też wołowina.

Publikacja: 26.10.2024 12:35

McDonald's wstrzymał serwowanie kanapek Quarter Pounder w jednej piątej swoich restauracji w USA

McDonald's wstrzymał serwowanie kanapek Quarter Pounder w jednej piątej swoich restauracji w USA

Foto: AFP

Spośród 61 osób, na temat których były dostępne informacje, regulator ds. zdrowia poinformował, że 22 osoby zostały hospitalizowane. U dwóch z nich rozwinął się zespół hemolityczno-mocznicowy, poważna choroba, która może powodować niewydolność nerek. Szczep E. coli O157:H7, który spowodował śmierć jednej osoby, ma powodować „bardzo poważną chorobę”, zwłaszcza u osób starszych, dzieci i osób z obniżoną odpornością – informuje Reuter.

Pozostało jeszcze 91% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Gastronomia
Firmy cateringowe tak chcą walczyć z marnowaniem żywności
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Gastronomia
Starbucks zmienia zasady pracy hybrydowej. Prezes usiłuje zreorganizować firmę
Gastronomia
Apetyt firm na głodnych Polaków. Rynek dostaw jedzenia na zakręcie
Gastronomia
Starbucks walczy o chińskich klientów. Ceny mają być „bardziej przystępne”
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Gastronomia
Ceny kawy biją rekordy. Magazyny są puste, rynek przygotowuje się na poważny kryzys
Materiał Promocyjny
Prawnik 4.0 – AI, LegalTech, dane w codziennej praktyce
Reklama
Reklama