Łódzka restauracja znana z programu „ Kuchenne rewolucje” miała zaskakujący plan, jak obejść rządowy zakaz i przyjmować klientów w czasie lockdownu. Prędko...
Polacy zaczęli zwracać uwagę na to, co jedzą, i przestawili się na zdrowszy styl życia. Efekt to wielkie zwyżki sprzedaży produktów eko i roślinnych wersji...
Ceny żywności wzrosły w ciągu roku o o 1,3 proc. – wynika z danych CASE Online CPI. Dość istotnie, bo o 5,1 proc. wzrosły ceny wędlin, nieco mniej w górę p...
Negocjatorom WTO nie udało się osiągnąć porozumienia z końcem tego roku o zmniejszeniu subwencji, które doprowadziły do wytrzebienia zasobów ryb. Mają podj...
Producenci rozpaczliwie apelują do premiera o odroczenie wejścia w życie tzw. opłaty cukrowej. - Jeśli nie to, to odroczmy chociaż jeden z uciążliwych obow...
Konsumenci i przedsiębiorcy mówią o potrzebie budowania zaufania do sektora rolno-spożywczego i żywności. To zaufanie kuleje i nie ma dziś mechanizmów jego...
Szwajcarski koncern Nestle rozpoczyna sprzedaż w Chinach swojego zamiennika mięsa. Marka Harvest Gourmet zadebiutuje w sklepie internetowym na platformie A...
Do 2025 roku połowa dań menu w IKEA ma być wegańska. Szwedzka sieć już teraz serwuje roślinną wersję klopsików, hot dogów czy makaronu z sosem bolońskim.
Jeden z największych producentów żywności i napojów na świecie, firma PepsiCo, w samym tylko 2021 roku zainwestuje 3,6 mln dol. oraz 8 mln dol. w każdym ko...
Prawie 5 mln ton żywności marnuje się co roku w Polsce. To tak jakby każdego dnia, przez cały rok, w każdej sekundzie Polacy tylko w swoich domach wyrzucal...
Piwa bezalkoholowe to najszybciej rozwijający się segment naszego rynku piwnego. Za tymi zwyżkami stoją zmiany stylu życia i kultury spożywania alkoholu.
Francuski koncern Danone zapowiedział zwolnienie około 2 tys. pracowników administracyjnych we Francji i za granicą. Ma to uprościć strukturę firmy, która...